Млазнице за инк јет машине Уобичајени проблеми са штампањем и решавање методе


1 .проблем : цртање линије
цртање линије је уобичајени проблем од Инк Јет стампарије у процесу производње да утичу на квалитет и континуиране производње, ово је углавном узрокован млазница блокада. Због отвор млазнице и мастило дот врло танка (микрона), малу нечистоћа, прашина и водене паре је довољно да блокирате млазнице, или Прикриј прскам мастило тачке, блокада је уобичајена дефект Инк Јет стампарије

Уопштено говорећи, блокада је подељена на два дела: унутар блокада и спољни блокирање млазнице. Унутар млазница је блокиран је обично узроковано мастило пут загађења и мастило падавина ова два разлога, а мастило пут загађење обично узрокује нове опремљене делови нису потпуно чиста, па кад замене делови треба да опере строго, у исто време, филтер обично један до два месеца све се променило на редовној бази. Спољни блокада обично узрокује машина сама или екстерни загађења, спољни загађења је из прашине у радионици, такође из прашине и водене паре од плочица тело.

2 .проблем : када је производња капи пером
Могући разлози: млазнице капи пером или усисне цеви за сила није довољно.
Решење : (1) повећање вакуумске дипломе; Анализа : повећање утјецаја од млазнице да капи мастило, који се обично користе у притисак може не испуњавају услове на инсталирани, канту не слепо повећање вакуумске степена.
(2 ) смањење температуре плочица тела; Анализа : плочица телесна температура је средња ће производити неке водене паре, капљице воде ће комбиновати са мастилом за формирање је пренаглио и капи постепено формирана.
(3 ) методом аутоматско чишћење опрати млазница; Анализа : ручно, физичког чишћења, је најједноставније и најчешће хитан третман.
(4 ) повећање фреквенцију усисне цеви; Анализа : на основу притисак је довољно велика.

3 .проблем : у производњи процес има белу линију
Могући разлози: млазница блокирана; Анализа : то могла бити честица, такође капи мастило.
Решење : (1) средње усиса диплома, спусти то; Анализа : виши вакуум степена могу да сузбијем инк јет нормално;
(2 ) капи мастило, аутоматско чишћење систем млазница; Анализа : један од хитне руковања у производњи.
(3 ) са чистог платна обрисати млазнице, обрати пазњу на млазнице не може да обрише назад, само у једном правцу обрисати у супротном, то ће оштетити млазница; Анализа : који се обично користе за аутоматско чишћење млазница није успело.
(4 ) побољшање напона и са 100% слике у сивим тоновима за штампање непрекидно; Анализа : ефекат није врло добро, али могла кроз цесту мастило да се штампање у нормалу;
(5 ) пребаците се у и из цеви на црево да би мастило тече обрнути; Анализа : након аутоматско чишћење није успело млазница "и" ручно обрисати млазнице да користите.

4 .проблем : вакум степена у процесу производње није стабилан
Могући разлози: оквир оловке су ваздух улази или цурење мастило путу.
Решење : (1) потврду да је пумпа за мастило, пена пумпа, циркулацију пумпа ради исправно, имајте на уму: Замена мастила пумпа, пена пумпа мора јасно видети у и ван лулу;
(2 ) да проверите да ли је дефоамер филтера је унутра и ван цеви;
(3 ) да ли филтер цев Клеме, погледај га, погледај га цев поново.

5 .проблем : имати депозита инк или Сацекај пером
Могући разлози: напетост мастила је ниско или млазним машина напона се не уклапа.
Решење : (1) промените под високим напоном пером; Анализа : није препоручљиво испразнити пером и прање чисте ће производити пуно трошкова, ако није чисто, различите врсте мастила реакција може доћи до и утичу на млазница пером;
(2 ) смањити напон Инк Јет машине, посматрам држи мастило, имајте на уму да не направи велики талас када подесите напон. Анализа : препоручује се тај отклањање грешака напон да би се уклопио напетост мастила, обично отклањање грешака приликом инсталације.